EDUARD BIOSCA

RESUM CURRÍCULUM:

CURRÍCULUM:

1990-2006: MEMBRE DE LA CIA.POCACONYA

Conjuntament amb Maurici Biosca (actor), Joel Carreras (actor) Jordi Purtí (director) i Marc Novellón (Tècnic de so i llums) funda el trio humorístic POCACONYA i crea 7 espectacles: Moltes gràcies, Stand de Pocaconya, Matrícula d’humor, Pocaconya i punt, Humor sapiens (On en un dels seus esquetxos apareix per primera vegada el Sr.Bohigues) i Els Bocasses (On el Sr.Bohigues n’és protagonista)

Clicar aquí per veure rítiques de premsa de l’època Pocaconya

Fa més de 1.200 actuacions per l’estat espanyol i tots els espectacles els representa en temporada a Barcelona: El LLantiol, Artenbrut, El Molino, Regina, Condal i Teatreneu.

A més, escriu guions per TV3 (Dinamita), Tele5 (Teletipos) i Canal+ (Lo más Plus)

2007: COMENÇA CARRERA EN SOLITARI

Després d’adonar-se que porta tota la vida discutint amb els pessimistes i recopilant informació per rebatre els seus arguments, escriu i s’autoedita el llibre OPTIMISMO GLOBAL, ¡Viva el ser humano! embrió del que posteriorment (el 2012) serà editat per Angle Editorial.

2008: Estrena el monòleg d’humor OPTIMISME GLOBAL a la Sala CINCÓMONOS de Barcelona. És un predicador (una caricatura de si mateix) que propaga amb humor la filosofia del seu llibre.

2008: Comença a col·laborar en el programa VERSIÓ RAC1 presentat per Toni Clapés i màxima audiència a Catalunya. Actualment ja porta 10 temporades.

2008-2010: Durant 2 anys fa una secció a EL SUPLEMENT de CATALUNYA RADIO, (presentat per Núria Ferré) on cada diumenge rebat una FTP (Frase Típica de Pessimista)

 2008-2012: Després d’estar-se 1 any a la Sala CINCÓMONOS, l’espectacle OPTIMISME GLOBAL, entra en temporada al TEATRENEU i s’hi està 3 anys més.

2012: ANGLE EDITORIAL edita en català el seu llibre OPTIMISME GLOBAL, 100 arguments en contra dels pessimistes i a favor de la felicitat. En castellà ho fa l’editorial Cuadrilátero de libros.

2012: Organitza la 1ª manifestació d’optimistes indignats amb els pessimistes a l’antiga fàbrica Moritz de Barcelona.

2013: Estrena l’espectacle EL PENSADOR DE BARRA LLIURE al TEATRE ALEXANDRA de Barcelona. L’espectacle són els millors guions de 5 anys de ràdio, transformats en una entrevista del Toni Clapés (en off) al Sr.Bohigues, sobre tots els temes de la vida…

2013:  EL PENSADOR DE BARRA LLIURE passa  a representar-se al TEATRENEU de Barcelona.

2013-2014:  EL PENSADOR DE BARRA LLIURE passa  a representar-se al TEATRE PRINCIPAL de Barcelona.

2014: ANGLE EDITORIAL publica el llibre BARRA LLIURE. El gran bocamoll senyor Bohigues entrevistat per Toni Clapés amb il·lustracions de Miquel Montlló.

2014:  EL PENSADOR DE BARRA LLIURE passa  a representar-se a la Sala Pepe Rubianes del teatre CLUB CAPITOL de Barcelona.

2014- 2015: El SR.BOHIGUES intervé mensualment en el programa 1mon.cat de LA XARXA TV.

2015: L’espectacle EL PENSADOR DE BARRA LLIURE es representa a la sala gran de LUZ DE GAS de Barcelona.

2015: El SR.BOHIGUES intervé setmanalment en el programa CÒMICS de TV3 presentat per ÀNGEL LLÀCER i la col·laboració de MANU GUIX. El programa obté un gran éxit de crítica i audiència (13’65%  de Sheare i 368.000 telespectadors de mitjana)

2015: D’octubre 2015 a juliol 2016 entra en temporada a la sala gran dels CINEMES GIRONA amb dos espectacles: EL PENSADOR DE BARRA LLIURE  i L’OPTIMISTA GLOBAL (La nova versió de l’espectacle “Optimisme global” amb la incorporació del bocamoll Sr.Bohigues en pantalla)

2016: El Sr.Bohigues torna a TV3 amb el programa CÒMICS SHOW. Aquest cop els dissabtes a les 22h.

Desembre de 2016: Estrena el nou espectacle teatral GRAN GURU BOHIGUES a la sala gran dels CINEMES GIRONA de BARCELONA i s’hi està fins el juny de 2017

Octubre 2017: Estrena al Teatreneu de BARCELONA de l’espectacle EL MILLOR DEL SR.BOHIGUES. (Fins el gener 2019)

2019-2020: Estrena l’espectacle EL SR.MARCEL·LÍ FA DE CAPRI I EL SR.BOHIGUES, NO al TEATRE GOYA de BARCELONA. Un espectacle creat pel mateix Eduard Biosca a partir dels millors trossos dels millors monòlegs de Joan Capri. I protagonitzat pel Sr.Bohigues i el Sr.Marcel·lí (El Senyor gran del programa radiofònic Versió RAC1, interpretat per Jaume Nolla)

2022: Representa l’espectacle EL SR.MARCEL·LÍ FA DE CAPRI I EL SR.BOHIGUES NO al Teatre POLIORAMA de BARCELONA. (Dissabtes 19 i 26 de febrer i 12 de març) A partir de llavors farà una actuació al mes.