EDUARD BIOSCA

RESUM CURRÍCULUM

Fundador, actor i guionista del trio humoristic POCACONYA (1990-2006) (7 espectacles d’humor i més de 1.200 actuacions per l’estat espanyol)

2007 Comença la seva etapa en solitari amb l’espectacle OPTIMISME GLOBAL (Molt més que un monòleg d’humor: tota una filosfia de vida. 50% humor, 50% optimisme)

2014 Estrena l’espectacle EL PENSADOR DE BARRA LLIURE (Protagonitzat pel SENYOR BOHIGUES, el bocamoll amb el coneixement erroni més extens del món! 100% humor)

Porta 9 temporades col·laborant amb el programa de ràdio VERSIÓ RAC1, presentat per Toni Clapés, interpretant el SENYOR BOHIGUES (Màxima audiència a Catalunya)

Durant 2 anys (2008-2009) fa la secció EL PREDICADOR DE L’OPTIMISME en el programa de ràdio EL SUPLEMENT de CATALUNYA RÀDIO on rebat més de 100 FTP (Frase Típica de Pessimista)

Té 2 llibres publicats: OPTIMISME GLOBAL (Angle Editorial i Cuadrilátero de libros) i BARRA LLIURE (Angle Editorial)

De maig a juliol de 2015 el SENYOR BOHIGUES col·labora setmanalment amb el programa CÒMICS  de TV3 presentat per Àngel Llàcer amb gran èxit de crítica i audiència.

L’espectacle EL PENSADOR DE BARRA LLIURE durant 3 anys ha estat en temporada en els següents teatres de BARCELONA: Alexandra, Teatreneu, Principal, Capitol, Luz de Gas i Cinemes Girona.

De maig a juliol de 2016 col·labora setmanalment amb el programa CÒMICS SHOW de TV3 

El 2 de desembre de 2016 està previst estrenar a la sala gran dels CINEMES GIRONA de BARCELONA el nou espectacle GRAN GURU BOHIGUES

CURRÍCULUM:

(1990-2006) (Membre Cia.Pocaconya)

Conjuntament amb Maurici Biosca (actor), Joel Carreras (actor) Jordi Purtí (director) i Marc Novellón (Tècnic de so i llums) funda el trio humorístic POCACONYA i crea 7 espectacles: Moltes gràcies, Stand de Pocaconya, Matrícula d’humor, Pocaconya i punt, Humor sapiens i Els Bocasses.

Fa més de 1.200 actuacions per l’estat espanyol i tots els espectacles els representa en temporada a Barcelona: El LLantiol, Artenbrut, El Molino, Regina, Condal i Teatreneu.

A més, escriu guions per TV3 (Dinamita), Tele5 (Teletipos) i Canal+ (Lo más Plus). .

2007 comença carrera en solitari

Després d’adonar-se que porta tota la vida discutint amb els pessimistes i recopilant informació per rebatre els seus arguments, escriu i s’autoedita el llibre OPTIMISMO GLOBAL, ¡Viva el ser humano! embrió del que posteriorment (el 2012) serà editat per Angle Editorial.

2008: Estrena el monòleg d’humor OPTIMISME GLOBAL a la Sala CINCÓMONOS de Barcelona. És un predicador (una caricatura de si mateix) que propaga amb humor la filosofia del seu llibre.

2008: Comença a col·laborar en el programa VERSIÓ RAC1 presentat per Toni Clapés i màxima audiència a Catalunya. Actualment ja porta 8 temporades.

2008-2010: Durant 2 anys fa una secció a EL SUPLEMENT de CATALUNYA RADIO, (presentat per Núria Ferré) on cada diumenge rebat una FTP (Frase Típica de Pessimista)

 2008-2012: Després d’estar-se 1 any a la Sala CINCÓMONOS, l’espectacle OPTIMISME GLOBAL, entra en temporada al TEATRENEU i s’hi està 3 anys més.

2012: ANGLE EDITORIAL edita en català el seu llibre OPTIMISME GLOBAL, 100 arguments en contra dels pessimistes i a favor de la felicitat. En castellà ho fa l’editorial Cuadrilátero de libros.

2012: Organitza la 1ª manifestació d’optimistes indignats amb els pessimistes a l’antiga fàbrica Moritz de Barcelona.

2013: Estrena l’espectacle EL PENSADOR DE BARRA LLIURE al TEATRE ALEXANDRA de Barcelona. L’espectacle són els millors guions de 5 anys de ràdio, transformats en una entrevista del Toni Clapés (en off) al Sr.Bohigues, sobre tots els temes de la vida…

2013:  EL PENSADOR DE BARRA LLIURE passa  a representar-se al TEATRENEU de Barcelona.

2013-2014:  EL PENSADOR DE BARRA LLIURE passa  a representar-se al TEATRE PRINCIPAL de Barcelona.

2014: ANGLE EDITORIAL publica el llibre BARRA LLIURE. El gran bocamoll senyor Bohigues entrevistat per Toni Clapés amb il·lustracions de Miquel Montlló.

2014:  EL PENSADOR DE BARRA LLIURE passa  a representar-se a la Sala Pepe Rubianes del teatre CLUB CAPITOL de Barcelona.

2014- 2015: El Sr.BOHIGUES intervé mensualment en el programa 1mon.cat de La Xarxa TV.

2015: L’espectacle EL PENSADOR DE BARRA LLIURE es representa a la sala gran de LUZ DE GAS de Barcelona.

2015: El Sr.BOHIGUES intervé setmanalment en el programa CÒMICS de TV3 presentat per ÀNGEL LLÀCER i la col·laboració de MANU GUIX. El programa obté un gran éxit de crítica i audiència (13’65%  de Sheare i 368.000 telespectadors de mitjana)

2015: D’octubre 2015 a juliol 2016 entra en temporada a la sala gran dels CINEMES GIRONA amb dos espectacles: EL PENSADOR DE BARRA LLIURE  i L’OPTIMISTA GLOBAL (La nova versió de l’espectacle “Optimisme global” amb la incorporació del bocamoll Sr.Bohigues en pantalla)

2016: El Sr.Bohigues torna a TV3 amb el programa CÒMICS SHOW. Aquest cop els dissabtes a les 22h.

2 de desembre de 2016: S’estrena el nou espectacle teatral GRAN GURU BOHIGUES a la sala gran dels CINEMES GIRONA de BARCELONA. (Tots els divendres 22h)

EL SR. BOHIGUES

2001: Neix el personatge (sense nom encara) a l’espectacle HUMOR SÀPIENS de la cia. POCACONYA on Eduard Biosca n’era un dels tres actors i guionista. “Humor sàpiens”, la recerca de vida intel·ligent al planeta terra” estava format per 25 esquetxos i un d’ells situat en un bar on hi havia el típic bocasses de barra que es pensa que ho sap tot.

2004: POCACONYA crea l’espectacle ELS BOCASSES on el Bohigues (llavors es deia Eudald Boca Barata) ja n’és el protagonista.

2008: Comença a col·laborar (ja amb el nom de Bohigues) en el programa VERSIÓ RAC1 presentat per Toni Clapés (màxima audiència a Catalunya). Actualment ja porta 8 temporades.

2014: Amb els millors guions dels primers 5 anys de ràdio publica el llibre BARRA LLIURE d’Angle Editorial.

2014: Amb els millors guions de BARRA LLIURE s’estrena l’espectacle EL PENSADOR DE BARRA LLIURE on el Sr. Bohigues n’és l’únic actor i és entrevistat per la veu en off de Toni Clapés. Es representa a Barcelona als teatres Alexandra, Teatreneu, Principal, Capitol, Luz de gas i Cinemes Girona.

2014: El Sr. Bohigues col·labora amb el programa Som aquí de Canal Terrassa i posteriorment a 1MON.cat de La Xarxa TV.

2015: Comença a col·laborar amb el programa CÒMICS  de TV3 presentat per Àngel Llàcer.

Actualment col·labora setmanalment amb el programa CÒMICS SHOW de TV3 (Dissabtes 22h)

De cara novembre 2016 està previst estrenar a la sala gran dels CINEMES GIRONA de BARCELONA el nou espectacle GRAN GURU BOHIGUES