EDUARD BIOSCA

RESUM CURRÍCULUM:

CURRÍCULUM:

1990-2006: Membre Cia.Pocaconya

Conjuntament amb Maurici Biosca (actor), Joel Carreras (actor) Jordi Purtí (director) i Marc Novellón (Tècnic de so i llums) funda el trio humorístic POCACONYA i crea 7 espectacles: Moltes gràcies, Stand de Pocaconya, Matrícula d’humor, Pocaconya i punt, Humor sapiens i Els Bocasses.

Fa més de 1.200 actuacions per l’estat espanyol i tots els espectacles els representa en temporada a Barcelona: El LLantiol, Artenbrut, El Molino, Regina, Condal i Teatreneu.

A més, escriu guions per TV3 (Dinamita), Tele5 (Teletipos) i Canal+ (Lo más Plus). .

2007: Comença carrera en solitari

Després d’adonar-se que porta tota la vida discutint amb els pessimistes i recopilant informació per rebatre els seus arguments, escriu i s’autoedita el llibre OPTIMISMO GLOBAL, ¡Viva el ser humano! embrió del que posteriorment (el 2012) serà editat per Angle Editorial.

2008: Estrena el monòleg d’humor OPTIMISME GLOBAL a la Sala CINCÓMONOS de Barcelona. És un predicador (una caricatura de si mateix) que propaga amb humor la filosofia del seu llibre.

2008: Comença a col·laborar en el programa VERSIÓ RAC1 presentat per Toni Clapés i màxima audiència a Catalunya. Actualment ja porta 10 temporades.

2008-2010: Durant 2 anys fa una secció a EL SUPLEMENT de CATALUNYA RADIO, (presentat per Núria Ferré) on cada diumenge rebat una FTP (Frase Típica de Pessimista)

 2008-2012: Després d’estar-se 1 any a la Sala CINCÓMONOS, l’espectacle OPTIMISME GLOBAL, entra en temporada al TEATRENEU i s’hi està 3 anys més.

2012: ANGLE EDITORIAL edita en català el seu llibre OPTIMISME GLOBAL, 100 arguments en contra dels pessimistes i a favor de la felicitat. En castellà ho fa l’editorial Cuadrilátero de libros.

2012: Organitza la 1ª manifestació d’optimistes indignats amb els pessimistes a l’antiga fàbrica Moritz de Barcelona.

2013: Estrena l’espectacle EL PENSADOR DE BARRA LLIURE al TEATRE ALEXANDRA de Barcelona. L’espectacle són els millors guions de 5 anys de ràdio, transformats en una entrevista del Toni Clapés (en off) al Sr.Bohigues, sobre tots els temes de la vida…

2013:  EL PENSADOR DE BARRA LLIURE passa  a representar-se al TEATRENEU de Barcelona.

2013-2014:  EL PENSADOR DE BARRA LLIURE passa  a representar-se al TEATRE PRINCIPAL de Barcelona.

2014: ANGLE EDITORIAL publica el llibre BARRA LLIURE. El gran bocamoll senyor Bohigues entrevistat per Toni Clapés amb il·lustracions de Miquel Montlló.

2014:  EL PENSADOR DE BARRA LLIURE passa  a representar-se a la Sala Pepe Rubianes del teatre CLUB CAPITOL de Barcelona.

2014- 2015: El Sr.BOHIGUES intervé mensualment en el programa 1mon.cat de La Xarxa TV.

2015: L’espectacle EL PENSADOR DE BARRA LLIURE es representa a la sala gran de LUZ DE GAS de Barcelona.

2015: El Sr.BOHIGUES intervé setmanalment en el programa CÒMICS de TV3 presentat per ÀNGEL LLÀCER i la col·laboració de MANU GUIX. El programa obté un gran éxit de crítica i audiència (13’65%  de Sheare i 368.000 telespectadors de mitjana)

2015: D’octubre 2015 a juliol 2016 entra en temporada a la sala gran dels CINEMES GIRONA amb dos espectacles: EL PENSADOR DE BARRA LLIURE  i L’OPTIMISTA GLOBAL (La nova versió de l’espectacle “Optimisme global” amb la incorporació del bocamoll Sr.Bohigues en pantalla)

2016: El Sr.Bohigues torna a TV3 amb el programa CÒMICS SHOW. Aquest cop els dissabtes a les 22h.

Desembre de 2016: Estrena el nou espectacle teatral GRAN GURU BOHIGUES a la sala gran dels CINEMES GIRONA de BARCELONA i s’hi està fins el juny de 2017

Octubre 2017: Estrena al Teatreneu de BARCELONA de l’espectacle EL MILLOR DEL SR.BOHIGUES. (Fins el gener 2019)

2019-2020: Estrena l’espectacle EL SR.MARCEL·LÍ FA DE CAPRI I EL SR.BOHIGUES, NO al TEATRE GOYA de BARCELONA. Un espectacle creat pel mateix Eduard Biosca a partir dels millors trossos dels millors monòlegs de Joan Capri. I protagonitzat pel Sr.Bohigues i el Sr.Marcel·lí (El Senyor gran del programa radiofònic Versió RAC1, interpretat per Jaume Nolla)

EL SR. BOHIGUES

2001: Neix el personatge (sense nom encara) a l’espectacle HUMOR SÀPIENS de la cia. POCACONYA on Eduard Biosca n’era un dels tres actors i guionista. “Humor sàpiens”, la recerca de vida intel·ligent al planeta terra” estava format per 25 esquetxos i un d’ells situat en un bar on hi havia el típic bocasses de barra que es pensa que ho sap tot.

2004: POCACONYA crea l’espectacle ELS BOCASSES on el Bohigues (llavors es deia Eudald Boca Barata) ja n’és el protagonista.

2008: Comença a col·laborar (ja amb el nom de Bohigues) en el programa VERSIÓ RAC1 presentat per Toni Clapés (màxima audiència a Catalunya). Actualment ja porta 11 temporades!

2014: Amb els millors guions dels primers 5 anys de ràdio publica el llibre BARRA LLIURE d’Angle Editorial.

2014: Amb els millors guions de BARRA LLIURE s’estrena l’espectacle EL PENSADOR DE BARRA LLIURE on el Sr. Bohigues n’és l’únic actor i és entrevistat per la veu en off de Toni Clapés. Es representa a Barcelona als teatres Alexandra, Teatreneu, Principal, Capitol, Luz de gas i Cinemes Girona.

2014: El Sr. Bohigues col·labora amb el programa Som aquí de Canal Terrassa i posteriorment a 1MON.cat de La Xarxa TV.

2015: Col·labora amb el programa CÒMICS  de TV3 presentat per ÀNGEL LLÀCER

2016: Col·labora setmanalment amb el programa CÒMICS SHOW de TV3 presentat per ÀNGEL LLÀCER

El desembre de 2016 estrena a la sala gran dels CINEMES GIRONA de BARCELONA l’espectacle GRAN GURU BOHIGUES que hi està fins el juny de 2017.

14 d’octubre de 2017 estrena al Teatreneu de BARCELONA l’espectacle EL MILLOR DEL SR.BOHIGUES. (Fins gener 2019)